EVENSEN: Norges nye supermann

Markus Rooth, OL gull i ti-kamp.
Markus Rooth, OL gull i ti-kamp.

Norges største idrettsprestasjon noensinne

Publisert Sist oppdatert

At Marcus Rooth, 22 år gammel, tar OL gull i ti-kamp, er vårt lands største idrettsprestasjon noensinne. Dette er den idrettsgrenen i verden som krever flest ferdigheter – og som symboliserer den opprinnelige olympieren og hva disse lekene er ment å være. Samtidig kan vi utrope familien Rooth til Norges beste idrettsfamilie.

Det er ekstremt vanskelig å sette ord på en slik prestasjon som 22 åringen ga oss lørdag kveld. Det er lenge siden NRK kunne by på bedre lørdagsunderholdning, servert i særklasse av Vebjørn Rodahl, Jann Post og en supermann.

Vi har snakket om Jakob og Karsten – og midt oppe i det hele har vi glemt disse mangekjemperne som fikk vist seg frem for aller første gang under EM i Roma. At det derimot skulle bli gull hadde ingen i sin villeste fantasi kunne drømme om. Bare Markus Rooth.

Så dere idrettsgleden? Så dere spensten? Så dere hurtigheten? Så dere teknikken? Så dere idrettsgleden? Han har jo pinadø alt. Han er supermann.

Og så er han bare 22 år. Det er naturstridig å ta OL-gull i tikamp så ung. I en idrett som krever år, år, år.

Jeg gidder ikke si så mye mer – for ord blir fattige. Vi må bare se og nyte, la meg bare legge til at han har en far og to onkler som alle var av våre beste langsprintere i Norge. Og han har en mor som har hevdet seg i håndball. Han har nieser og fettere som er i Europatoppen i friidrett. Alt i familien Rooth handler om idrett. Jeg kan akkurat nå ikke se en bedre idrettsfamilie i Norge, ja kanskje noensinne. La gå: jeg skriver dette i gledesrus. Men....

Gratulerer til familien Rooth og til Norge. Og til Markus også da...

Powered by Labrador CMS