Kappgang var den første friidrettsøvelsen i dette OL, og Sebastian Coe var fornøyd..
Kappgang var den første friidrettsøvelsen i dette OL, og Sebastian Coe var fornøyd..

Fornøyd Coe etter første dag med friidrett

Friidrett, olympisk idrett nr. 1

Publisert

På den første dagen med friidrettsaksjoner under de olympiske leker i Paris 2024,  uttrykte friidrettspresident Sebastian Coe sin begeistring  med friidrett som vil understreke sin posisjon som den olympiske idretten nr. 1. 

Coe – som på mediekonferansen fikk selskap av World Athletics CEO Jon Ridgeon og World Athletics Vice President Ximena Restrepo – pekte på de seks medaljene som ble vunnet av fem forskjellige nasjoner over fire kontinentale områder i de to første friidrettsarrangementene under lekene som et mål på sportens globale natur.

 -Jeg er glad for å gratulere de ecuadorianske, brasilianske og spanske lagene for å ha vunnet medaljer i menns 20 km kappgang denne morgenen samt de kinesiske, spanske og australske lagene for sine medaljer i kvinneturneringen. "Det er en ganske god indikasjon på hvor universell sporten vår er. 

-Friidrett er hjertet og sjelen til de olympiske leker, la Coe til. -Det føles passende at vi er tilbake i en by som har arrangert de olympiske leker tre ganger. Jeg er glad for å være her, og jeg vet at dette vil bli fantastiske leker. Jeg er usedvanlig stolt av historien vår. Det var her i Paris i 1924 at Paavo Nurmi vant sine fem gullmedaljer – den største friidrettsgullmedaljen på et OL. 

-De olympiske leker har evnen til å bringe mennesker sammen, spesielt i dette kompliserte og kronglete landskapet, fortsatte Coe. -Verden kan være knust, men folk kommer hit for å se på spektakulær sport og se det gudgitte talentet til de eksepsjonelle idrettsutøverne vi har i sporten vår.

 Under Paris 2024-lekene vil World Athletics bli det første internasjonale forbundet som deler ut prispenger til sine olympiske mestere, og belønner utøvere økonomisk for å ha oppnådd toppen av sportslig suksess. Hver gullmedaljevinner vil motta USD 50 000. 

-En sentral del av strategien vår har vært å belønne utøverne våre; de er stjernene i showet, forklarte Ridgeon. -De fortjener å dele en økende del av idrettens inntekter. Hvis du ser på vårt eksisterende verdensmesterskap utover de olympiske leker, bruker vi $24 millioner i premiepenger over en hel olympisk syklus.

Powered by Labrador CMS