EVENSEN: Jakob Ingebrigtsen utenfor pallen på 1500 meter

Bak. Fjerdeplass. Skuffelse. Jakob Ingebrigtsen ble nummer fire på 1500 meter. Men: han vinner 5000 meter.

Fiasko? Overhodet ikke. Fullstendig misforstått bruk av ord

Men enormt skuffende, ja det skal være visst

Dette er ikke en fiasko eller enorm fiasko som VG og Dagbladet skriver. Jeg er  drittlei krigstitler fra kollegaer som ikke skjønner seg på idrett kontra ordbruk. FIASKO kan ALDRI bli dekkende for en stor idrettsprestasjon rett og slett fordi at en fjerdeplass i et OL er rimelig bra selv om utøveren heter Jakob Ingebrigtsen. Hva er så riktig benevnelse? Jo SKUFFELSE. Det er ENORMT SKUFFENDE for både Jakob og det norske folk. Men jeg er egentlig ikke overrasket over fjerdeplassen, noe dere kanskje har skjønt dere som har lest mine tidligere kommentarer.

VG´s oppslag rett etter målgang.

Fiasko, hva ligger i ordet? Jo, at en forventning ikke innfris og at det et total nederlag. Skulle dette vært en fiasko i ordets rette betydning ville det å bli utslått i forsøk eller semifinale vært en fiasko -eller et totalt nederlag. Ikke en fjerdeplass i en finale på 1500 meter i et OL.

At amerikaneren Cole Hocker skulle ta gull og ikke Josh Kerr er overraskende. At Yared Nuguse skulle på pallen overrasker meg dog ikke. Men jeg var langt i fra sikker på Jakob før denne finalen. Jeg fikk nemlig ikke godfølelsen etter å ha sett forsøk og semifinale. Det var et eller annet «seigt» over steget hans uten at jeg kan sette helt fingeren på det. Akkurat som den siste lille prosenten ikke var der. Det er han fullstendig uenig med meg i. Dette sa han til NRK etter løpet.

Følte meg sterk

-Jeg føler meg ganske sterk. Skjønte ganske tidlig at det ble en for hard åpning. Kjørte hardt også i midten av løpet, Fikk en liten luke og ble for ivrig. Jeg ødelegger jo for meg selv til tross for at jeg føler jo at jeg har mye bedre bein enn tidligere i sesongen, Føles litt forgjeves å åpne så hardt da jeg ikke klarer å slite ut de andre. Jeg ødelegger for meg selv og har bare meg selv å takke.

Sa Jakob Ingebrigtsen som stilte opp og svarte høflig, behersket og proft ovenfor NRK. For meg står en ting klart.

Dagbladets frontoppslag rett etter målgang.

Bom

Jakob bommet fullstendig taktisk. Denne gangen burde han stolt på egne avslutnings-egenskaper, dog vel vitende om at han også da ville fått sterk konkurranse. Han burde ventet – i alle fall i 6-700 meter før han gikk opp i tet. Da ville tredjerunden avgjort mye slik at flere ikke hadde klart Jakob sin maksfart. Likevel tror jeg nok at han ville fått problemer med både Josh Kerr og Cole Hocker i dag. De er rett og slett bedre spurtere på de siste 100 meterne enn det Jakob er. Men:

Han vinner 5000

Han vinner 5000 meter. Han får OL-gullet sitt. Ingen i det feltet vil være i stand til å slå han så sant det ikke skjer noe underveis. Joda: han må komme seg til finalen, men det er enkelt skruing.

Til slutt en oppfordring til VG og Dagbladet. Slutt å lefle med uttrykk som ikke er dekkende for en idrettsprestasjon. FIASKO kan dette aldri bli. ALDRI.

Powered by Labrador CMS